Bőrgyógyászati ellátás, allergia vizsgálat

Rendelőnkben több állatorvosunk érdeklődési körében is előkelő helyen szerepel a bőrgyógyászat. Nem véletlen, hiszen izgalmas területe ez az állatorvoslásnak. A bőr állapota ugyanis nem pusztán esztétikai kérdés, hanem számtalan betegségnek lehet bőrgyógyászati vonatkozása. Ilyenek például különböző hormonális betegségek, parazitás fertőzések, vagy az immunrendszert érintő problémák (autoimmun betegségek, allergia). De egyéb, összetett belgyógyászati kórképek esetén is számolhatunk különféle bőrtünetekkel, valamint gyakran találkozhatunk különféle daganatos betegségekkel is.

Teljes körű laborháttér

A diagnosztikai munkához többféle mintavételi lehetőségünk van. Ilyenek a bőrkaparékok, vagy a lenyomati-, citológiai- és a biopsziás minták. A levett mintákat részben saját, részben akkreditált, sokéves tapasztalattal rendelkező budapesti laboratóriumokba kerülnek vizsgálatra, hogy ezáltal pontos diagnózishoz jussunk, ami segíti az állatok mielőbbi gyógyulását.

A bőrgyógyászati betegségek nehézsége, hogy általában nagyon látványosak, és minél több ideig maradnak kezeletlenül, annál hosszabb időt vesz igénybe a felépülés. Emellett a különféle immunrendszert érintő állapotok (atópia, allergia, autoimmun kórképek) kezelése, ápolása sokszor évekig, vagy akár élethosszig tartó elköteleződést is jelent a gazdi részéről, és sokszor lehet ingadozás az állat állapotában, valamint tünetei súlyosságában.

Rendelőnk állatorvosai a diagnózis felállítása mellett igyekeznek a lehető legnagyobb segítséget nyújtani otthoni ápolás elsajátításában is, hiszen a legtöbb bőrprobléma általában hosszabb gyógyulási időt vesz igénybe, mint az egyéb szervek betegségei, és aktívabb közreműködést is igényel a tulajdonos részéről.

Allergiás megbetegedések

A leggyakoribb bőrgyógyászati vonatkozású betegség, amivel a mindennapokban találkozunk, a különböző allergiás problémák okozta állapot. Ennek a megfelelő feltérképezéséhez és a kezelési terv megbeszéléséhez lehetőséged van egy hosszabb konzultációra bejelentkezni állatorvosainkhoz.

Rólunk írták