Kutyák, macskák teljes körű kivizsgálása

Rendelőnk felszereltségének, képzett állatorvosainknak, kisállatgyógyász, illetve egzotikus állatgyógyász szakállatorvosainknak köszönhetően meg tudunk felelni a tulajdonosi elvárásoknak. Igyekszünk alkalmazkodni az egyedi igényeidhez, és ennek megfelelően alakítani ki a kezeléseket. A vizsgálatok sorrendjét úgy tervezzük meg, hogy minél költséghatékonyabb módon tudjuk megfelelő ellátásban részesíteni kedvencedet.

Belgyógyászati ellátás

A bonyolultabb belgyógyászati esetek megoldásához rendelkezésünkre áll minden, amire egy korszerű állatorvosi rendelőnek szüksége lehet (digitális röntgen készülékkel, színes doppleres ultrahanggal, EKG-val, HDO vérnyomásmérővel, merev endoszkópos rendszerrel rendelkezünk).

A házi laboratóriumunknak köszönhetően az eredmények már akár 20-30 perc alatt a rendelkezésünkre állnak, és megkezdhetjük a célzott terápiát. A speciális vizsgálatokat pedig külső laboratóriumokkal együttműködve végezzük el.

Bőrgyógyászati ellátás, allergia vizsgálat

A bőrgyógyászat több állatorvosunknak is a fő érdeklődési köre. Rendszeresen külföldi, illetve hazai képzéseken veszünk részt, hogy ismereteinket bővítsük. A bőrbetegségek diagnosztizálása, kezelése sokszor nagy kihívást jelent, mert egy adott betegség különböző bőrtünetben tud megnyilvánulni, és ugyanolyan bőrtüneteket okozhatnak különböző betegségek is. Egy viszkető, gyulladt bőr folyamatos kellemetlenséget okoz az állatodnak. Segítünk kideríteni, hogy a tünetek miből adódnak, és megfelelő kezeléssel elérni, hogy kedvenced teljes életet élhessen.

Fogászati, szájsebészeti ellátás

A fogászati betegségek 2 éves kor felett a kutyák-macskák kb. 70-80%-át érinti és okoz nekik folyamatos fájdalmat, kellemetlenséget. Fogászati betegeinkről nagy felbontású felvételt tudunk készíteni digitális fogászati röntgen rendszerünk segítségével. Ezáltal pontosan fel tudjuk tárni az elváltozásokat, megfelelő diagnózis birtokában meg tudjuk határozni a terápiás tervet, és ultrahangos depurátorral, polírozó készülékkel, illetve fogászati fúróegységünkkel fájdalommentessé tudjuk tenni az életüket.

Sebészeti ellátás

A Szigetközi Állatgyógyászati Központban az egyszerűbb beavatkozásokon kívül a bonyolultabb lágysebészeti eseteket is magas színvonalon el tudjuk látni. A műtétekre kerülő állatok részletesebb kivizsgálására is lehetőség van az alap fizikális vizsgálaton túl, ezáltal még tovább tudjuk növelni az altatás biztonságát. A sebészeti ellátást a külön erre kialakított steril műtőnkben, a legbiztonságosabb altatógépes altatás mellett folyamatos gépi megfigyelés (monitorizáció) alatt végezzük. A beavatkozások sikeréhez nagyfrekvenciás sebészeti vágó és koaguláló készülék (elektrokauter), sebészeti szívó, infúziós pumpa, és sebészeti szövetegyesítő készülék is rendelkezésünkre áll. Ez utóbbival a lekötések használata nélkül tudunk nagyobb ereket lezárni, így biztonságosabbá téve a beavatkozásokat, lerövidítve a műtéti időt. Az állatok ébredése az erre kialakított megfigyelő helyiségben történik, és csak teljesen éber állapotban adjuk haza őket.

Szemészeti ellátás

A szem nagyon fontos érzékszerve állatainknak. A látásuk romlása, a szemnek, vagy környékének fájdalmassága jelentősen tudja rontani életminőségüket. Szemészeti kivizsgálásainkat nagymértékben segíti fejlett műszerparkunk. Szemnyomásmérőnkkel, réslámpa biomikroszkópunkkal, direkt oftalmoszkópunkkal alapos szemészeti vizsgálatot tudunk végezni.

Vemhességi ultrahangvizsgálat

Szívesen adunk tanácsot az ivartalanítással, a vemhes állat gondozásával, ellés körüli teendőkkel kapcsolatban. Vemhességi ultrahangvizsgálat során megbecsülhető a magzat kora, az ellés várható időpontja és a császármetszés szükségessége is.

Fülészeti ellátás

A fülgyulladások rendkívül gyakoriak kutyákban, macskákban. Elhanyagolt esetben folyamatos kellemetlenséget, fájdalmat okoznak kedvencünknek, még ha a fej rázásán kívül sokszor egyéb tünet nem is látható. A gyulladás háttérében lévő ok/okok felderítése sokszor nem egyszerű, de megfelelő vizsgálatokkal lehetséges. Fülészeti eseteink pontos diagnosztizálásához, ellátásához merev endoszkópos-, illetve digitális otoszkóp rendszerünk nagy segítséget nyújt.

Időskori állapotfelmérés

Az idősödő pácienseinknek javasoljuk legalább az évenkénti ellenőrzést, ami magába foglalja a fizikális-, labor-, illetve egyéb kiegészítő vizsgálatokat is, mellyekkel sok esetben időben felfedezhetők a rejtett betegségek.