Euthanasia

Van, ami a gazdi, és az állatorvos életében is nehezebb, mint bármi más, ez pedig az euthanasia kérdésköre. Mindenki, aki tart, vagy tartott már állatot, ha csak egy kósza gondolat erejéig elmereng, milyen lesz, ha eljön ennek a napja, máris beleborzong.

Utolsó segítségnyújtás

Azonban mi, akik itt a Szigetközi Állatgyógyászati Központban dolgozunk, egységesen hiszünk abban, hogy ez a végleges altatás egyfajta segítségnyújtás. Hiszen nincs annál borzasztóbb, amikor az állatunk egy olyan betegségben szenved, ami fájdalommal jár együtt, és hosszan megkeserítené idős társunk életének utolsó fejezetét, vagy ha egy olyan mértékű baj történik (pl. baleset következtében), amikor nem lehetséges az állat megmentése. Ilyenkor adott a lehetőség, hogy megkönnyítsük az állat számára az elmúlást, ehhez pedig, mintegy „utolsó segítségnyújtásképp” itt vagyunk, és rendelkezésre állunk.

Mivel mindig is fontosnak tartottuk, hogy ebben a nehéz helyzetben a lehető legkevesebbet kelljen várakoznia a gazdinak, mindenképp javasoljuk, hogy előzetesen telefonon jelezd, hogy végleges altatásra érkeznél az állatoddal.

Euthanasiát kérésedre az állat otthonában is elvégezzük, előzetes megbeszélés után, ha kedvenced állapota megengedi, hogy tervezhető legyen az altatás időpontja.

Fontos azonban megjegyeznünk, hogy rendelőnk kizárólag orvosi szempontból indokolt esetben végez euthanasiát.

 Amennyiben az állat egészségügyi állapota nem indokolja, visszautasítjuk a megkeresést, akkor is, ha emiatt konfrontálódnunk kell Veled. Önmagában az állat életkora, és az öregedéssel járó, nem fájdalmas, csupán kellemetlenséget okozó panaszok a szemléletünk szerint nem elegendő indok a végleges altatásra.

Végleges elaltatás menete

Amennyiben bizonytalan vagy az altatással kapcsolatban, természetesen szívesen megbeszéljük Veled, hogy kedvenced esetében indokolt-e a döntés meghozatala.

Keress bennünket bizalommal!

Rólunk írták